Kinderen In Echtscheiding Situaties (KIES - training)

Voor kinderen is een echtscheiding een ingrijpende gebeurtenis. Emoties lopen vaak hoog op en de vertrouwde situatie thuis staat op z’n kop. Kinderen voelen het verdriet van hun ouders en willen geen partij kiezen. Eigenlijk willen ze dat alles bij het oude blijft. Tijdens de KIES training leren kinderen meer over hun nieuwe thuissituatie en kunnen ze praten over de scheiding van hun ouders. Aandacht gaat speciaal uit naar wat de scheiding voor hen betekent. Kinderen leren omgaan met veranderingen, hulp vragen aan mensen in hun omgeving en vertrouwen opbouwen.

Wat is KIES

KIES staat voor Kinderen-In-Echtscheiding-Situaties. In deze spel- en praatgroep leren kinderen omgaan met de nieuwe thuissituatie. Kinderen leren omgaan met veranderingen, hulp vragen aan mensen in hun omgeving en vertrouwen op te bouwen.

Wat is het doel

Door deel te nemen aan KIES leren kinderen beter om te gaan met hun eigen situatie en met de gevolgen die zij ervaren van de scheiding. Er wordt gewerkt aan het leren vinden van eigen best haalbare oplossingen voor wat ze als moeilijk ervaren.

Voor wie is KIES

Kies wordt aangeboden aan kinderen van 8 tot 12 jaar. Het maakt niet uit of ouders kort of lang geleden gescheiden zijn. Het is ook mogelijk dat kinderen samen met hun broertje(s)/zusje(s) deelnemen aan KIES.

Wat verder belangrijk is om te weten KIES wordt gegeven door twee KIES coaches.

De cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van iets meer dan een uur. van 14.15 tot 15.30

data:

1e bijeenkomst 9 mei 2022 

2e bijeenkomst 16 mei 2022 

3e bijeenkomst 23 mei 2022 

4e bijeenkomst 30 mei 2022

5e bijeenkomst 7 juni 2022

6e bijeenkomst 13 juni 2022

7e bijeenkomst 20 juni 2022

8e bijeenkomst 27 juni 2022 

Trainers: Monique Koster en Mathilde van Aardenne 

Informatie en aanmelding

Wilt u meer informatie over deze groep klik hier

of wilt u zich aanmelden, bel dan met MEEVivenz: telefoonnummer 088 123 7000. Ook kunt zich aanmelden via info@expertisecentrumsociaalwerk.nl o.v.v. ‘KIES’. Beide ouders moeten toestemming geven voor de aanmelding

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties