Vacature Sociaal Werker

Wil jij echt iets voor iemand kunnen betekenen? En heb jij oog voor ieders kwaliteiten? Ga dan aan de slag als sociaal werker (24 tot 36 uur) bij het Vivera Sociaal Wijkteam in Zwijndrecht!

Wat ga je doen?

Als sociaal werker werk je, in samenwerking met andere professionals en vrijwilligers, aan de individuele en collectieve zelfredzaamheid van bewoners. Hierin ben je met name gericht op volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme, verslaving, psychische problematiek en/of een chronisch ziekte. Je verheldert hulpvragen, waarbij je de eigen kracht en de zelfregie van de inwoners in het oog houdt. Je bent onafhankelijk en denkt en handelt uit het belang van jouw cliënt. Met jouw kennis over wet- en regelgeving leid je, waar nodig, toe naar voorliggende voorzieningen en/of geïndiceerde zorg. Je draagt bij aan de participatie van inwoners door hun netwerk te versterken. Je biedt collectieve ondersteuning door het opzetten en/of geven van cursussen en trainingen aan de specifiek genoemde doelgroepen.

Wat krijg je van ons?

 • Het salaris wordt ingedeeld in schaal 8 CAO Sociaal Werk, sociaal werker A;
 • Loopbaanbudget conform de cao Sociaal Werk;
 • Bepaalde tijds contract van één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Individueel Keuze budget wat bestaat uit 18,69% van je bruto jaarsalaris;
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Wie ben jij?

 • Je hebt een hebt een afgeronde en relevante hbo- opleiding (bijvoorbeeld Social Work);
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring en/ of affiniteit met mensen met een beperking, niet-aangeboren hersenletsel, ggz- problematiek, verslaving en/of een chronische ziekte;
 • Je hebt kennis van de wet- en regelgeving voor mensen met beperking of (chronische) ziekte;
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en een sterk analytisch vermogen;
 • Je hebt kennis van en ervaring met het werken vanuit eigen kracht;
 • Je bent beschikbaar op vrijdag;
 • Je hebt kennis van en ervaring met het werken met de meldcode;
 • Je bent in het bezit van een auto en een rijbewijs;
 • Je bent communicatief sterk, stressbestendig, tactvol, zelfstandig en gestructureerd.

Waar ga je werken?

Het Vivera Sociaal Wijkteam wordt in opdracht van de gemeente Zwijndrecht georganiseerd door stichting de Sociale Basis en Stichting jeugdteams Zuid Holland Zuid. Het Vivera Sociaal Wijkteam wil de plek zijn waar alle inwoners van Zwijndrecht terecht kunnen voor hulp en ondersteuning vragen. In het team werken dan ook collega’s vanuit de welzijnsorganisatie, de GGZ, Wijkverpleging en de JGZ.

De Sociale Basis streeft naar een inclusieve samenleving, waarin mensen met en zonder beperking mee kunnen doen. Onze missie is: ‘Met elkaar werken aan een samenleving, waarin iedereen ertoe doet’. We gaan uit van de eigen kracht van onze cliënten en van de mensen die naast hen staan. Die eigen kracht activeren en benutten we zoveel mogelijk met Sociale Netwerkversterking, waarbij we uitgaan van mogelijkheden, niet van problemen. Onze medewerkers zijn flexibel, onderscheidend, creatief en trots op hun baan.

We hebben jarenlange kennis en ervaring met mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme, psychische problemen en chronisch zieken in regio, wijken en buurten. We bieden onafhankelijke cliëntondersteuning en kijken breed mee op diverse levensgebieden o.a. wonen, werken en inkomen, welzijn en onderwijs.

Meer informatie of solliciteren?

Wil jij graag aan de slag als sociaal werker voor 24 tot 36 uur per week in Zwijndrecht? Reageer dan op de vacature via https://www.meevivenz.nl/onze-vacatures/ Voor meer informatie neem dan contact op met Marjolein Zwaan, manager, via marjolein.zwaan@meevivenz.nl of via 0611455314.

Er is geen sluitingsdatum voor deze vacature. Ontvangen sollicitaties zullen z.s.m. beoordeeld worden, waarna een terugkoppeling volgt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties