Geestelijke gezondheid

Bij gezondheid denken we vaak als eerste aan onze lichamelijke gezondheid. Aan conditie, aan ziek of gezond zijn… Maar wist je dat je geestelijke gezondheid net zo belangrijk is? Geest en lichaam zijn één geheel en beïnvloeden elkaar en versterken elkaar. Als je niet alleen lekker in je vel, maar ook in je hoofd zit, functioneer je beter. Bij het Vivera Sociaal wijkteam kijken we naar de mens als geheel. Daarom ondersteunen we je graag bij je geestelijk en lichamelijk welzijn. Of we helpen je op weg om de hulp te vinden die je nodig hebt.

  • Heb je te maken met rouw of verlies?
  • Kom je steeds in ingewikkelde relaties terecht?
  • Voel je je alleen?
  • Twijfel je steeds aan jezelf of vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven?
  • Heb je geen overzicht meer of voel je je overbelast?
  • Heb je (financiële) zorgen waardoor je veel piekert?

..Zomaar een paar voorbeelden.

Als je veel last hebt van stress, kun je vaak niet meer zo helder en creatief denken om tot oplossingen te komen. Of om stil te staan bij wat je echt nodig hebt. Dan kan het fijn zijn om met iemand van het Vivera Sociaal wijkteam de situatie in kaart te brengen en samen op zoek te gaan naar oplossingen die bij jou passen. meld je aan voor een gesprek met een van onze medewerkers.

Bij u in de buurt

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties