Week van de Opvoeding

week vd opvoeding1

In 2022 organiseert het Nederlands Jeugdinstituut van 3 tot en met 9 oktober weer de Week van de Opvoeding. De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals.

Samen delen, samen weten

Voor elke opvoeder is het belangrijk om verbinding te maken, met elkaar als opvoeders, maar ook met anderen uit de omgeving die bij de opvoeding betrokken zijn. Vooral nu, na een lange tijd van fysieke afstand is dit vaak weer extra fijn en ook nodig. Door kennis en ervaringen te delen komen we dichter bij elkaar. En door samen te delen weten we meer. En daarom is het thema van de Week van de Opvoeding 2022: Samen delen, samen weten.

Ook in Zwijndrecht worden er weer een aantal activiteiten georganiseerd. Heb je nog vragen of wil je aanmelden, stuur dan een mail naar weekvandeopvoeding@zwijndrecht.nl.

Activiteiten

  • Webinar How to talk to kids

Met de methode van Howtotalk zorg je voor een goede sfeer in huis, waarin kinderen én ouders zichzelf kunnen zijn. Met respect voor alle gevoelens. Zodat iedereen lekker in zijn vel zit en de wereld aankan. Lees meer.

  • Webinar Help (en hoera) een scherm...

In dit webinar neemt kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve (bekend van tv, meerdere boeken en uit tijdschriften) je mee in de wereld van mediaopvoeding. Lees meer.

  • Oudercursus Triple-P

Wil je een positieve ontwikkeling in het gedrag van je kind stimuleren of maak je je zorgen over de gedragsproblemen van je kind? Lees meer.

  • Schoolmaatschappelijk werk

Maakt u zich zorgen om of heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind, dan kunt u terecht bij het schoolmaatschappelijk werk. Lees meer.

  • Prenataal Huisbezoek JGZ

Ben je zwanger? Bereid je goed voor op de komst van je baby. Een jeugdverpleegkundige kan je hierbij helpen. Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Meer informatie en aanmelden kan via: www.jongjgz.nl/prenataal-huisbezoek.

  • Bewegen met je dreumes

Wil je graag dat je dreumes meer speelt en beweegt met andere kindjes? Lijkt het je leuk om in contact te komen met andere ouders die een kind in dezelfde leeftijd hebben? Of wil je informatie krijgen van professionals? Lees meer.

  • Baby Drive-In Babyreflexologie

De Baby Drive-In heeft een wisselend aanbod. Deze keer is er Babyreflexologie, een veilige en natuurlijke manier om klachten te verlichten. Lees meer.

Bekijk hier de flyer met het programma

Voor wie? Wanneer Locatie
Ouders 03 oktober
tot
09 oktober
Hele dag
Divers