Kamp voor jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek is, een beperking of een psychische aandoening heeft. Deze kinderen hebben vaak weinig tijd voor zichzelf. Y Camps organiseert daarom speciaal voor mantelzorgers van 9 t/m 12 jaar een kamp om hen even te ontzorgen en op een ontspannen manier in contact te laten komen met lotgenoten.

Het kamp vindt in de herfstvakantie, van vrijdagmiddag 21 oktober t/m maandagochtend 24 oktober, plaats. Ze verblijven in een mooie groepsaccommodatie in Rekken, in de Achterhoek, vlakbij de Duitse grens. Het huis ligt naast een camping waardoor er om het huis alle ruimte is voor activiteiten en spellen. Uiteraard is er in het programma ook tijd voor ontspanning. Zo kunnen de deelnemers relaxen in een jacuzzi (!) en verzamelen ze ’s avonds bij de buiten openhaard voor warme chocolademelk en spannende verhalen.

Link naar Ycamps

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties