Week van de Opvoeding - Thema: Staan en Opvallen!

Tijdens de Week van de Opvoeding besteden organisaties door het hele land extra aandacht aan het gewone dagelijkse opvoeden, het stellen van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap. Hoewel de maatschappelijke druk toeneemt, zijn ouders bovenal weerbaar en veerkrachtig. Welke factoren zorgen ervoor dat ouders zich fijn voelen in het ouderschap? En hoe kunnen professionals hier een versterkende rol in spelen? Want wanneer het goed gaat met de ouder, gaat het ook vaak goed met het kind.

Lees hier meer over het programma en de activiteiten die in Zwijndrecht worden georganiseerd!

'Weerbaarheid bij kinderen' 

Maandagavond 5 oktober. Een webinar van ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. Opvoeden is vallen en opstaan, niet alleen voor de kinderen, maar soms ook voor de ouders! Uitgangspunt voor de ouders is natuurlijk steeds om hun kinderen met een stevig zelfbeeld de wereld in te sturen. Lees meer. 

Een webinar 'Mediaopvoeding hoe dan?' 

Woensdagochtend 7 oktober. Een webinar van kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve. In dit webinar (gericht op kinderen tussen de 1 en 16 jaar) gaan we met dit onderwerp aan de slag. Wil jij weten hoe je nu om kunt gaan met je kinderen en schermen, of wil je goed voorbereid je mediaopvoeding in? Meld je dan snel aan voor dit webinar. Lees meer. 

Mini-training 'Voel je goed' 

Voor kinderen van 12 t/m 16 jaar.

Het doel van de mini training is om jou een boost te geven in je zelfvertrouwen, waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten. Je krijgt tips en tools mee, waar je thuis en in de toekomst iets aan hebt. De mini training is gratis en op de donderdagmiddagen 8, 15, 29 oktober en 5 november. Meld je op tijd aan want vol is vol. Lees meer. 

Kleurwedstrijd 'Zet je ouders in het zonnetje'

Opvoeden is geen (wed)strijd, dus zet je ouders een keer in het zonnetje en geef ze een compliment! Daarnaast maak je met deze kleurplaat ook nog eens kans om het familiespel Twister te winnen. Hoe leuk is dat! Lees meer.

Baby Drive-In in bibliotheek Walburg.

‘Wat heeft jouw baby of peuter nodig voor voeding om te kunnen groeien? Wat is een normale portie voor een baby of peuter? Wat doe je met een ik-lust- dit-niet-fase?’ Ben je benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Kom dan naar de Baby Drive- in! Charlotte Huisman, jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau in Zwijndrecht, gaat samen met je op zoek naar de antwoorden. Lees meer. 

Film over weerbaarheid.

Speciaal voor de Week van de Opvoeding heeft Toppie een special filmpje gemaakt met een aantal oefeningen die je in tweetallen moet doen. Leuk om als ouder/verzorger en kind samen te doen. Hierdoor leer je op een goede manier voor jezelf opkomen, je grenzen aan te geven en respectvol met de ander en de omgeving om te gaan. Lees meer. 

Opvoedcursus

Voor ouders van kinderen t/m 12 jaar. (Triple P)

Merk je dat je in een negatieve spiraal zit in de opvoeding met je kind(eren)? Ben je meer aan het mopperen op de kinderen dan je zou willen? En voel je je soms een politieagent thuis? Heb je het idee dat je kind niet naar je luistert? Dan zou de opvoedcursus Triple P iets voor je kunnen zijn. Lees meer. 

 

Kijk snel verder en doe mee!

*Voor alle activiteiten geldt gratis toegang en aanmelden volgens vermelding.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties