Wie horen er bij het Sociaal Team

Jeugd en opvoeden

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is dé plek waar ouders, verzorgers, kinderen, jongeren en professionals in Zwijndrecht terechtkunnen met vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging. Onze jeugdprofessionals van het jeugdteam, jeugdverpleegkundigen, pedagogen, schoolmaatschappelijkwerkers en andere professionals weten als geen ander dat het grootbrengen van een kind soms een uitdaging is en wel eens vragen met zich meebrengt. Daarom staan ze naast ouders en verzorgers om gezond en veilig opgroeien mogelijk te maken, vanaf de zwangerschap tot het moment dat een kind volwassen is.
In opdracht van gemeente Zwijndrecht is er een samenwerkingsverband tussen MEE, Vivenz, Rivas, Humanitas en Stichting jeugdteams. Door deze samenwerking kan je met je vraag op één plaats terecht, brengen we verschillende deskundigheden en disciplines samen en organiseren we de zorg zo dicht als mogelijk in of bij het gezin.

 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties