(zorg)Professionals

Zorg- en leefpad

Grote kans dat u als professional mantelzorgers tegenkomt. In Nederland zijn ongeveer 4,4 miljoen Nederlanders mantelzorger. Het is voor mantelzorgers belangrijk om gezien en gehoord te worden op hun zorg- en leefpad door professionals. Wij helpen u graag mantelzorgers te herkennen, overbelasting te signaleren en u te informeren over waar mantelzorgers terecht kunnen.  

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Een (vrijblijvend) gesprek met de mantelzorgconsulent.
  • Een gratis abonnement op het magazine MantelMEE (drie keer per jaar).
  • Voorlichting (op maat).
  • Trainingen en cursussen (op maat) voor professionals, bijvoorbeeld de training 'Samenspel met mantelzorgers/ verdieping SOFA-model' of de Training '(h)Erken Jonge Mantelzorgers'.
  • Het bieden van consult over cases.
  • Ondersteuning bij het opzetten en implementeren van mantelzorgbeleid in de organisatie.

Training Samenspel

Wat kun je als professional doen om de samenwerking met mantelzorgers zo optimaal mogelijk te maken? Door middel van deskundigheidsbevordering voor professionals over mantelzorg krijgt u antwoord op deze vraag. We gaan onder andere in op het SOFA-model en gaan aan de slag met praktijkvoorbeelden.

Zorgverleners hebben dagelijks te maken met mantelzorgers. In de training gaan we aan de slag met de rol die jij hebt als professional om het samenspel met mantelzorgers goed vorm te geven. Je krijgt tips en tools voor in de dagelijkse praktijk.

Interesse? Neem dan contact op met de mantelzorgconsulenten van het Vivera Wijkteam: Miranda Klok of Henriëtte Heijstek via MEE Mantelzorg 078-2063202.

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

Ook in jouw organisatie werken mantelzorgers. 1 op 5 mantelzorgers combineert werk met mantelzorg en in de Zorg zelfs 1 op 4. De combinatie van werk en mantelzorg kan ingewikkeld zijn. Verschillende organisaties in Nederland denken graag met je mee over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Met de juiste ondersteuning van werkende mantelzorgers ontstaat een win-winsituatie voor je organisatie.

De mantelzorgconsulenten kunnen met je in gesprek over mantelzorgvriendelijk beleid in jouw organisatie. Neem contact op met Miranda Klok via 06-16084295 of Henriëtte Heijstek via 06-27911177

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties